Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warzywna na zimowe dni
Cebulę obieramy i ktoimy w talarki.
Warzywa wrzucamy do zalewy i gotujemy w niej 20 minut.
Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10 minut od momentu wrzenia.
buraki | 1 kg |
marchew | 1 kg |
cebula | 1 kg |
kapusta | 1 kg |
Zalewa: | |
woda | 1,5 l |
ocet | 1 szkl |
olej | 0,5 szkl |
cukier | 1/2 szkl |
sól | 2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | |
ziele ang |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: