Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem i brokułem
makaron świderki - 150-200g,
brokuł - nieduży,
ser feta - 125g,
ogórek wężowy - 1/2 sztuki,
kukurydza konserwowa - nieduża puszka,
majonez - 3-4 łyżki z czubkiem,
jogurt naturalny gesty - 3 łyżki,
czosnek - duży ząbek,
sól, pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do dużej miski. Brokuła ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, przestudzić i podzielić na małe różyczki. Ser feta pokroić w drobna kostkę. ogórek obrać i pokroić w mniejsze plastry. Kukurydzę odsączyć. Majonez wymieszać z jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki wymieszać razem, przyprawić solą i pieprzem.