Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórków do słoików.
Wszystko wymieszać z natką, olejem i octem. Cukier i sól dodać na końcu i wymieszać. Nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 15 minut.
ogórków gruntowych | 2,5 kg |
czosnku | 2 główki |
cebul | 6 szt |
natki pietruszki posiekanej | 1 garść |
cukru | 3 łyżki |
pieprzu mielonego | 1,5 łyżki |
soli | 3 łyżeczki |
octu 10 % (w zależności od tego, jak ostre lubimy potrawy) | 1 lub 0,5 szklanki |
olej | 1 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: