Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną dynią
Z oliwy, octu, soli i pieprzu przygotować sos.
Pestki z dyni uprażyć na patelni na odrobinie masła.
Sałatkę posypać pestkami dyni i polać sosem tuż przed podaniem.
sałata kędzierzawa | 1/2 sztuka |
ser feta | 1 kostka |
pestki z dyni | 2 łyżki |
masło | |
oliwa | 3 łyzki |
ocet winny | 1 łyzka |
pieprz | |
sól | |
dynia | 40 upieczona |
sałata strzępiasta | 1/2 (czerwona, lollo rosso) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: