Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną papryką, pomidorkami i kurczakiem w sosie miodowym
Sałatę porwać na małe kawałki, opłukać i włożyć do miski. Dodać kukurydzę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w grube paski. Cebulę pokroić w grube plastry lub ćwiartki, natomiast pomidorki przekroić na pół. Paprykę ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (ustawionego na termoobieg). Po około 10 minutach na tą samą blachę wyłożyć pomidorki i cebulę. Piec jeszcze około 10 minut (aż papryka zmięknie a jej skórka zacznie lekko czernieć). Warzywa wyjąć z piekarnika i poczekać, aż lekko ostygną.
W międzyczasie przygotowujemy dressing miodowy. Miód, musztardę, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek dokładnie utrzeć na jednolity płyn, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Kurczaka pokroić w plastry i ułożyć na sałacie razem z pieczonymi warzywami. Około 10 minut przed podaniem polać sosem. Do sałatki można przygotować grzanki!