Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
orzechy włoskie 10 dag
jajko 3 szt
kukurydza 1 puszka
curry 2 łyżeczki
majonez 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i orzechami

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie wraz z dodatkiem przyprawy curry, odcedzamy, studzimy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, drobniutko siekamy. Orzechy drobno siekamy. Następnie wszystkie składniki łaczymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak