Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zimowa sześcioskładnikowa
Kroki postępowania
Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski.
Umyte ogórki razem ze skórka pokroić w grube plastry.
![Krok 1 - Sałatka zimowa sześcioskładnikowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-zimowa-szescioskladnikowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Sałatka zimowa sześcioskładnikowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-zimowa-szescioskladnikowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Sałatka zimowa sześcioskładnikowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-zimowa-szescioskladnikowa3-2.jpg)
Do soku z warzyw dolać trzy/cztery szklanki (zależy od ilości otrzymanego soku) wody, dodać cukier, olej i zagotować. Do gotującej marynaty wlać ocet i gotować jeszcze minutę/dwie.
![Krok 4 - Sałatka zimowa sześcioskładnikowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-zimowa-szescioskladnikowa4-2.jpg)
następnie poddać sałatkę procesowi pasteryzacji - 20 minut od momentu zagotowania.
![Krok 5 - Sałatka zimowa sześcioskładnikowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-zimowa-szescioskladnikowa5-2.jpg)