Przepis i sposób przygotowania na: Salceson z golonki wieprzowej
Kroki postępowania
Kiedy kości z golonki można swobodnie wyjąć jednym ruchem, wtedy wiadomo, że jest gotowa.
![Krok 1 - Salceson z golonki wieprzowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salceson-z-golonki-wieprzowej1-2.jpg)
Mięso lekko przestudzić i obrać zachowując skórki i miękkie kolagenowe szkliste części. Włożyć do wywaru. Gotować na małym ogniu do czasu, aż odparuje wywar i pozostanie tylko tyle, aby zakrywał mięso na 3-5 cm.
![Krok 2 - Salceson z golonki wieprzowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salceson-z-golonki-wieprzowej2-2.jpg)
![Krok 3 - Salceson z golonki wieprzowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salceson-z-golonki-wieprzowej3-2.jpg)
Ostudzić i na końcu dodać niewielką ilość octu dla przełamania mdłego smaku wywaru.
![Krok 4 - Salceson z golonki wieprzowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salceson-z-golonki-wieprzowej4-2.jpg)
![Krok 5 - Salceson z golonki wieprzowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salceson-z-golonki-wieprzowej5-2.jpg)
![Krok 6 - Salceson z golonki wieprzowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salceson-z-golonki-wieprzowej6-2.jpg)