Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sandacz pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
czosnek 3 ząbki
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz pieczony

Sprawioną i opłukaną rybę natrzeć solą, roztwartym czosnkiem, skropić olejem. Luźno zawinąć w folię do pieczenia. Upiec w piekarniku, kilka razy skrapiając folię wodą. Gotową rybę udekorować plasterkami cytryny, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak