Przepis i sposób przygotowania na: Sarlotka z nutą piernika
Kroki postępowania
Piec w 180C aż wierzch ładnie się zarumieni.( ja ciasta nie ścierałam na tarce tylko poukładałam jego kawałki na wierzchu)
mąka pszenna | 2 szklanki |
cukier | pół szklanki |
żółtko jajek | 3 szt |
margaryna | pół kostki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana | 2 łyżki duże |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżeczki |
jabłka | 1 kg |
białko | 3 szt |
cukier puder | 1/3 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: