Przepis i sposób przygotowania na: "Savarinki" z kurczaka
Kroki postępowania
Pozostawić do ostygnięcia.
Całość dobrze wyrobić ręką i napełnić foremki w których będziemy nasze "Savarinki" piekli w piekarniku.
pierś z kurczaka | 40 dag |
pieczarki | 20 dag |
por (biała część) | 1 szt |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
majonez | 1 łyżka |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
przyprawa do potraw Kucharek | 1,5 łyżeczki |
pieprz | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
chili Prymat | |
sól | |
masło | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: