Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab pieczony

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata
ostrej musztardy 2 łyżeczka
przyprawy do mięs 1 łyżka
czosnku granulowanego 1/4 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 szczypta
ketchup 4 łyżka
olej 3 łyżka
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

Schab umyć i osuszyć.
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie schab posmarować całą marynatą z każdej strony i zostawić na 30 minut.
Przygotować rękaw do pieczenia, włożyć do niego schab.
Szczelnie zawiązać końce i ułożyć na blaszce do pieczenia lub na kratce z piekarnika.
Tak przygotowany schab piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-65 minut.
Po upieczeniu wyjąć schab z rękawa.
Kroić dopiero po wystudzeniu.
Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niedozywiona 03.08.2012 12:25
UWIELBIAM pieczony schab!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak