Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami suszonymi
Kroki postępowania
Opłukane śliwki zalewam winem i odstawiam na pół godziny.
Nafaszerowane śliwkami mięso obsmażam na rozgrzanej patelni.
schab bez kości | 1 kilogram |
suszone śliwki bez pestek | 100 gram |
sól | 1 łyżeczka |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżeczki |
czosnek | 3 ząbki |
olej rzepakowy | 1/2 szklanki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 1 łyżeczka |
wino czerwone wytrawne | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: