Przepis i sposób przygotowania na: Serce pełne bakali
Kroki postępowania
2. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do miski.
![Krok 1 - Serce pełne bakali foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serce-pelne-bakali1-2.jpg)
![Krok 2 - Serce pełne bakali foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serce-pelne-bakali2-2.jpg)
4. Zalewamy mlekiem i mieszamy.
![Krok 3 - Serce pełne bakali foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serce-pelne-bakali3-2.jpg)
6. Przekładamy większą połowę ciasta ( Czyli ciasto dzielimy na 3 części 1/3 części trafia do foremki a do reszty dodajemy kakao )
![Krok 4 - Serce pełne bakali foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serce-pelne-bakali4-2.jpg)
8. Teraz przekładamy ciasto z kakao tak aby zakryło górę.
9.Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni
10. Forma moja miała 21 cm .
11. Orzechy i migdały prażymy na patelni do zarumienienia.
12. Rozpuszczamy czekoladę dodajemy mleko i bakalie uprażone.
13. Nakładamy czekoladę z bakaliami na ciasto .
14. Pyszne i robi wrażenie polecam .
![Krok 5 - Serce pełne bakali foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serce-pelne-bakali5-2.jpg)