Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek Kasi
1 kg tłustego sera
5 żółtek
10 łyżek cukru
4 łyżki oleju
2 szkl mleka
2 budynie śmietankowe
cukier waniliowy
rodzynki
brzoskwinie z puszki
Składniki na ciasto kruche zagnieść na stolnicy i schłodzić w lodówce ok 1/2-1 godz.
Następnie rozwałkować i wyłożyć do dużej foremki, posypać kaszą manną i troszkę kakao,
poukładać pokrojone brzoskwinie.
Ser przekręcić przez maszynkę, dodać cukier, żółtka, olej, budyń, mleko, a na końcu ubitą pianę z białek.
Do gotowej masy dodać sparzone i odsączone rodzynki.Powoli wylewamy do formy i piec ok 60 minut w temp. 180 stopni.
Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.