Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12,5 dag
cukier 270 g
jaja 10 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olejek waniliowy 10 ml
cukier puder do posypania
Biszkopty 1 szkl
twaróg 1 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Białka odstawiamy do lodówki. Ciągle mieszając dodajemy masło i zmielony ser. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i aromat a na końcu białka ubite na sztywną pianę oraz rodzynki obtoczone w mące.
Krok 1 - Sernik foto
2
Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy zmielonymi biszkoptami.
Krok 2 - Sernik foto
3
Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.
Krok 3 - Sernik foto
4
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 12.05.2013 16:50
oj serniczki to ja uwielbiam
Megg 12.05.2013 15:44
uwielbiam serniczek, pycha :)
Magda24 12.05.2013 15:38
bardzo smaczny
magduś83 12.05.2013 14:30
Można dodać mniej tych biszkoptów ja miałam grubszą warstwę :)
jerzy3 12.05.2013 14:16
aż szklanka jest potrzebna tych biszkoptów?
Renata9 12.05.2013 14:01
lubię takie serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak