Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 5 szt
cukier puder 100 G
margaryna 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
mleko 0,5 szklanki
ciastka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać .Dodać ser z wiaderka mielony dalej ucierać .Wsypać budyń wymieszany z mlekiem .Na końcu dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną ciastkami. Piec w 190 stopni 40 na grzałkach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 23.10.2015 13:51
palce lizać
RenataZ-et 22.10.2015 19:16
super serniczek
dom-agi 22.10.2015 17:55
Uwielbiam serniki!
ilka01 22.10.2015 15:59
pychota :)
mirosława4 22.10.2015 15:36
mój ulubiony
Damiano
Damiano 22.10.2015 15:33
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak