Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cappuccino z żurawiną
Kroki postępowania
Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Musimy uzyskać gładkie ciasto. Formujemy kulę i owijamy ją folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie ciastem wylepiamy dno tortownicy o średnicy 20 cm.
![Krok 1 - Sernik cappuccino z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cappuccino-z-zurawina1-2.jpg)
Do misy miksera wkładamy twaróg. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Miksujemy na średnich obrotach. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną, budyń i cappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyżką.
![Krok 2 - Sernik cappuccino z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cappuccino-z-zurawina2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik cappuccino z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cappuccino-z-zurawina3-2.jpg)