Przepis i sposób przygotowania na: Sernik chałwowy
Ten sernik chałwowy ma dość zwartą konsystencję. To raczej cięższy i bardziej syty sernik na kakaowym spodzie z dodatkiem chałwy. Podany ze świeżymi owocami zyskuje na smaku.
Kroki postępowania:
![Krok 1 - Sernik chałwowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-chalwowy14-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik chałwowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-chalwowy15-2.jpg)
Masa serowa: Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodaje miękka margarynę oraz po chwili chałwę.
Do masy chałwowej dodaję ser otartą skórkę z cytryny i miksujemy na małych obrotach. Jeśli nie masz cytryny, użyj cukru ze skórką cytryny.
![Krok 3 - Sernik chałwowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-chalwowy16-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik chałwowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-chalwowy17-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik chałwowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-chalwowy18-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik chałwowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-chalwowy19-2.jpg)
Po wystudzeniu sernik polewamy lukrem i dekorujemy owocami i miętą.
Przepis na lukier idealny znajdziesz TU.
![Krok 7 - Sernik chałwowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-chalwowy20-2.jpg)