Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami/Oreo
Kroki postępowania
Ciasteczka zmiksować (np. malakserem; na drobno) z masłem/margaryną.
Całość przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym.
![Krok 1 - Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami/Oreo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cytrynowo-waniliowy-z-oletkamioreo1-2.jpg)
Ser utrzeć z cukrem i połączyć z resztą składników.
![Krok 2 - Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami/Oreo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cytrynowo-waniliowy-z-oletkamioreo2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami/Oreo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cytrynowo-waniliowy-z-oletkamioreo3-2.jpg)
(Dzięki temu ciasto będzie równe, nie opadnie i nie popęka.)
Sernik piec (w rozgrzanym piekarniku) około 90 minut w 170 stopniach.
Po ostudzeniu (w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).
![Krok 4 - Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami/Oreo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cytrynowo-waniliowy-z-oletkamioreo4-2.jpg)
Ozdobić wg uznania.
![Krok 5 - Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami/Oreo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-cytrynowo-waniliowy-z-oletkamioreo5-2.jpg)