Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami.
Kroki postępowania
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wylepiamy nim blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Ciasto źle się wałkuje i przenosi do formy, bo jest bardzo kruche od mąki krupczatki, więc lepiej wałkować po kawałku ciasta i wylepiać nim dno blaszki. Następnie oprószamy je kaszą manną i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników.
![Krok 1 - Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-na-kruchym-ciescie-z-rodzynkami.1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-na-kruchym-ciescie-z-rodzynkami.2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-na-kruchym-ciescie-z-rodzynkami.3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-na-kruchym-ciescie-z-rodzynkami.4-2.jpg)
Rady:
Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Sernik można pokroić na około 30 kawałków.
Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm.
![Krok 5 - Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-na-kruchym-ciescie-z-rodzynkami.5-2.jpg)