Przepis i sposób przygotowania na: Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna6-2.jpg)
![Krok 7 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna7-2.jpg)
![Krok 8 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna8-2.jpg)
Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczmy 25 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczmy kolejne 45 minut.
![Krok 9 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna9-2.jpg)
Z piekarnika wyciągamy ciasto, wylewamy śmietanową polewę, czekoladą na śmietanie rysujemy okręgi i przeciągamy wykałaczką tworząc pajęczynę.
![Krok 10 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna10-2.jpg)
Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika pozostawiając w nim sernik przez 30 minut.
Sernik następnie studzimy i wkładamy na minimum 6-8 godzin do lodówki.
![Krok 11 - Sernik dyniowy z czekoladową pajęczyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-dyniowy-z-czekoladowa-pajeczyna11-2.jpg)