Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK KUSICIEL
Kroki postępowania
Masło roztopić i dodać do masy herbatnikowej. Dokładnie wymieszać. Powinna być konsystencja mokrego piasku.
![Krok 1 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel1-2.jpg)
![Krok 2 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel2-2.jpg)
![Krok 3 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel3-2.jpg)
![Krok 4 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel4-2.jpg)
Żelatynę zalać ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Wstawić do mikrofali na kilka sekund, aby stopniała ( nie może dojść do wrzenia, ponieważ wtedy żelatyna straci swoje właściwości żelujące ). Żelatynę dodać do masy twarogowej. Zmiksować.
![Krok 5 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel5-2.jpg)
![Krok 6 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel6-2.jpg)
![Krok 7 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel7-2.jpg)
Galaretkę odstawić do ostygnięcia.
Truskawki lekko rozpuścić w mikrofali. Następnie zmiksować blenderem.
Dodać do tężejącej już galaretki. Wymieszać i wstawić do lodówki na noc.
Po wyciągnięciu ułożyć na wierzchu pokrojone na pół owoce.
Polewa:
Czekoladę rozpuścić w rondelku z masłem i mlekiem.
Zrobić wzorki na owocach.
![Krok 8 - SERNIK KUSICIEL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kusiciel8-2.jpg)