Przepis i sposób przygotowania na: Sernik marcepan z kaszą manną na cieście babeczki XXL
Marcepan włożyć do zamrażalnika na 40 minut i zetrzeć na tarce z grubszymi oczkami.
Twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.
Wszystkie składniki do ciasta dodać do pojemnika i mikserem dobrze utrzeć na gładkie, dość gęste ciasto.
Jajka, cukier, sok z cytryny utrzeć do białości-spienienia z 4 minuty na najwyższych obrotach.
Do jajek dodać przetarty twaróg, kaszę mannę, olej, proszek, starty marcepan (2 łyżki zostawić do lukru) i mikserem dobrze połączyć składniki.
Forma silikonowa 25x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć sernik, wygładzić wierzch sernika.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dól, ciasto piec około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić.
Cukier puder, starty marcepan rozetrzeć z gorącą wodą i posmarować lukrem wierzch sernika, posypać kolorową posypką i schować w chłodne miejsce.