Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na spodzie
Wykonanie spodu:masło utrzeć z żółtkami i cukrami na puch.Dodać przesiane mąki z proszkiem,startą skórką z cytryny dokładnie wymieszać i połączyć z ubitą pianą z białek.
śmietana 30% | 0,5 szklanki |
masło | 3/4 kostki |
cukier drobny | 3/4 szklanki |
sok z cytryny | 1/2 sztuki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
żółtko jajek | 6 sztuk |
białko | 6 sztuk |
budyń śmietankowy | 1 duży |
masło | 12 dkg |
cukier drobny | 0,5 szklanki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
białko | 2 sztuki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mąka tortowa | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
skórka z cytryny | 0,5 sztuki |
twaróg | 1 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: