Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno
Masę przełożyć, wyłożyć tortownicę śr. 24 cm, wyrównać powierzchnię.
Wystudzić do temperatury pokojowej, wstawić do lodówki.
Żelatynę zalać mlekiem, odstawić .
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać ser dokładnie wymieszać łyżką.
Żelatynę wstawić na 20 sekund do mikrofali żeby się rozpuściła., dodać do sera, jeszcze raz wymieszać. Część galaretek zielonych, ułożyć na brzegach formy.
Masę serową wyłożyć na ciastka, wyrównać . Wstawić do lodówki. Galaretki pomarańczowe, rozpuścić w trzech szklankach wody, wg. przepisy na opakowaniu.
Resztę galaretek agrestowych, rozłożyć na serniku i zalać tężejącą galaretką pomarańczową. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
SMACZNEGO!!!!!