Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. Bitą śmietanę przygotować według opisu na opakowaniu, dodać serki waniliowe, dokładnie wymieszać. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml przegotowanej gorącej wodzie z 2 łyżkami ksylitolu. Po całkowitym rozpuszczeniu i wystudzeniu galaretkę połączyć z przygotowaną masą i wymieszać. Masę przełożyć na biszkopty w tortownicy, na masie ułożyć odsączone plastry ananasa lekko je wciskając w masę. Całość wstawić do całkowitego stężenia do lodówki. W trakcie przygotować według opisu na opakowaniu niebieską galaretkę (tylko z mniejszą ilością wody - 400 ml) dodając pozostałe 2 łyżki ksylitolu. Wystudzoną galaretkę wylać na stężone ciasto i ponownie włożyć do lodówki. Serniczek w sam raz do popołudniowej kawki.