Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z masą krówkową
Kroki postępowania
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy.
![Krok 1 - Sernik na zimno z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik na zimno z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-2-2.jpg)
Ser wymieszać z masą krówkową.
Śmietankę ubić na sztywno (nie musi być idealnie ubita).
Pod koniec ubijania - powoli (małym strumieniem) wlać żelatynę.
Masę serową delikatnie połączyć z kremówką i w razie potrzeby - dosłodzić.
![Krok 3 - Sernik na zimno z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-3-2.jpg)
(Odłożyłam trochę do dekoracji szprycą.)
Na wierzchu ułożyć dowolne ciastka i udekorować wg uznania.
(Użyłam masy.)
![Krok 4 - Sernik na zimno z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-4-2.jpg)
(Szybko zastyga.)
![Krok 5 - Sernik na zimno z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-5-2.jpg)