Przepis i sposób przygotowania na: Sernik piegusek
Kroki postępowania
Margarynę posiekać z cukrem dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka jajek, zagnieść szybko ciasto. 3/4 całego ciasta zawinąć w folię i włożyć na około 30 minut do lodówki, resztę ciasta włożyć do zamrażalnika.
Masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, następnie cały czas ucierając dodać jajka i porcjami ser na koniec do masy serowej dodać proszek budyniowy i suchy mak, dokładnie wymieszać.
![Krok 1 - Sernik piegusek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-piegusek1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik piegusek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-piegusek2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik piegusek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-piegusek3-2.jpg)
Piec w temp. 180st około 60 minut po upieczeniu zostawić jeszcze na kilka minut w uchylonym piekarniku.
![Krok 4 - Sernik piegusek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-piegusek4-2.jpg)