Przepis i sposób przygotowania na: Sernik puszysty piegusek z sosem toffi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi6-2.jpg)
![Krok 7 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi7-2.jpg)
![Krok 8 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi8-2.jpg)
![Krok 9 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi9-2.jpg)
Do rondelka wlać trochę wody, na rondelek postawić miskę, woda nie może dotykać miski. Dodać czekoladę, toffi i śmietankę
![Krok 10 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi10-2.jpg)
![Krok 11 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi11-2.jpg)
![Krok 12 - Sernik puszysty piegusek z sosem toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-puszysty-piegusek-z-sosem-toffi12-2.jpg)
serek waniliowy | 1 kg |
jogurt grecki | 250 g |
serek homogenizowany | 140 g |
mak | 1/2 szk |
jajko | 5 szt |
sól | 1 szczypta |
cukier | 3/4 szk |
budyń waniliowy | 2 op |
biszkopty okrągłe |
cukierki | 15 szt |
czekolada mleczna | 25 g |
śmietana 18-procentowa | 4 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: