Przepis i sposób przygotowania na: Sernik tęcza
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-tecza1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-tecza2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-tecza3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-tecza4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-tecza5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-tecza6-2.jpg)
Gotowe i ostudzone ciasto pokroić na talerz
![Krok 7 - Sernik tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-tecza0-2.jpg)
mąka | 2 szkl |
żółtko jajek | 3 szt |
cukru | 0,5 szkl |
margaryna | 150 g |
śmietany | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
sok z cytryny | |
olej | 0,5 szkl |
budyń śmietankowy | 1 opak |
mleko | 2 szkl |
jajko | 3 szt |
cukru | 1 szkl |
białko | 3 szt |
cukru | 0,5 szkl |
barwnik spożywczy | 1 czerwony |
barwnik spożywczy | 1 zielony |
barwnik spożywczy | 1 żółty |
ser biały | 750 (mielony) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: