Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretką
Kroki postępowania
Margarynę posiekać, dodać mąkę, cukier puder, sól i śmietanę.
Zagnieść ciasto, odstawić do lodówki na pół godziny.
Po tym czasie wyłożyć ciastem wysmarowaną tłuszczem blachę
![Krok 1 - Sernik z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka35-2.jpg)
Margarynę włożyć do rondla, stopić, ostudzić.
Ser zemleć, utrzeć z cukrem i żółtkami, wlać margarynę, wsypać mannę, cukier waniliowy wymieszany z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową.
Masę serową wyłożyć na ciasto, piec ok.50 minut w temp.180 stop.
Upieczone ciasto wyjąć ostudzić.
![Krok 2 - Sernik z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka37-2.jpg)
Tężejącą galaretką polać wierzch sernika, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki
![Krok 3 - Sernik z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka36-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-galaretka34-2.jpg)