Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masłem orzechowym i polewą krówkową
Kroki postępowania
Spód: herbatniki zmielić w rozdrabniaczu, dodać stopione masło i wymieszać. Tortownicę (średnica 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać okruchy, wygładzić. Wstawić do lodówki.
Masa serowa: do miski wrzucić masło orzechowe, krem czekoladowy, wsypać mleko w proszku, mąkę ziemniaczaną, cukier, wlać śmietankę, zmiksować całość na gładki krem.
Następnie wbić jajka, ponownie zmiksować.
Na schłodzony spód wylać masę serową.
Polewa: masę krówkową i śmietanę zmieszać w miseczce i mieszając podgrzewać w kąpieli wodnej aż się dokładnie połączy, letnia polać lekko przestudzony sernik. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Schować na noc do lodówki.