Przepis i sposób przygotowania na: Serowe babeczki z morelą
Kroki postępowania
Oddzielamy żółtka od białek. Białka wkładamy do lodówki, a żółtka ucieramy z masłem i cukrami. Dodajemy otartą skórkę z cytryny, kaszę i stopniowo zmielony twaróg. Ucieramy do połączenia składników.
![Krok 1 - Serowe babeczki z morelą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowe-babeczki-z-morela1-2.jpg)
![Krok 2 - Serowe babeczki z morelą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowe-babeczki-z-morela2-2.jpg)
Morele zanurzamy na 3-5 minut we wrzątku i ściągamy skórkę. Przecinamy na połówki i wyciągamy pestki.
![Krok 3 - Serowe babeczki z morelą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowe-babeczki-z-morela3-2.jpg)
![Krok 4 - Serowe babeczki z morelą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowe-babeczki-z-morela4-2.jpg)
Przykrywamy resztą sera. Wstawiamy foremkę do blachy napełnionej do 1/3 wysokości wodą i pieczemy 60 minut w 200 stopniach.
![Krok 5 - Serowe babeczki z morelą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowe-babeczki-z-morela5-2.jpg)
10 minut przed końcem pieczenia posypujemy babeczki płatkami migdałowymi. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
![Krok 6 - Serowe babeczki z morelą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowe-babeczki-z-morela6-2.jpg)