Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Serowo - pieczarkowa roladka z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
pieczarki 10 szt
ser żółty 4 plastry
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo - pieczarkowa roladka z kurczaka

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i wykrawamy zbędne elementy. Rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem na grubość ok 0,5 cm. Posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy. W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy je na drobne kawałki, a obraną cebulę siekamy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na nim cebulę z pieczarkami soląc i pieprząc je do smaku. Na mięsie układamy przesmażone z cebulą pieczarki i pokrojony w plastry żółty ser. Całość zwijamy w roladkę i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Podlewamy odrobiną wody i oleju i pieczemy w 200°C ok 20 min, aż mięso się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 03.10.2014 19:34
pyszne roladki
msmariusz 02.10.2014 23:52
wybornie wygląda
kuklik 02.10.2014 17:16
przepyszne
berys18 02.10.2014 09:15
bardzo fajna roladka
asiczekz 01.10.2014 22:48
bardzo lubię takie
Kuchenka 01.10.2014 20:36
oj, bardzo apetyczne :)
fotoviderek 01.10.2014 20:22
Z takim nadzieniem lubię najbardziej :)
Betina#45 01.10.2014 19:56
Mmm..aż ślinka cieknie na sam widok :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak