Przepis i sposób przygotowania na: Sezamki
Kroki postępowania
Na dużą patelnie wrzucić masło, cukier i wlać miód. Podgrzewać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
![Krok 1 - Sezamki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezamki15-2.jpg)
Następnie wsypać biały i czarny sezam. Wymieszać dokładnie z gęstym płynem.
![Krok 2 - Sezamki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezamki16-2.jpg)
![Krok 3 - Sezamki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezamki17-2.jpg)
Gorącą masę wylać na papier do pieczenia, przykryć drugim płatem, rozwałkować na pożądaną grubość. Odstawić na 15 minut do przestudzenia.
![Krok 4 - Sezamki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezamki18-2.jpg)
Następnie należy zdjąć górną warstwę papieru i pokroić masę na kwadraty/prostokąty.
![Krok 5 - Sezamki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezamki19-2.jpg)
Sezamki odlepić od papieru i wyłożyć na talerz
![Krok 6 - Sezamki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezamki20-2.jpg)