Przepis i sposób przygotowania na: Shrek
Kroki postępowania
Wdalszej kolejnosci dodajemy żółtka, aromat i olej delikatnie mieszajac za pomocą łyżki. Stopniowo dosypujemy mąkę, cały czas delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.
Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy piekarnika nagrzanego do 180 st. C .Peczemy przez ok 25-30 minut aż biszkopt wyrośnie .
![Krok 1 - Shrek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shrek108-2.jpg)
GDy biszkopt bedzie juz ostudzony wlewamy NA NIEGO gorącą zieloną masę, dalej wygładzamy powierzchnię i odstawiamy do ostygnięcia.
![Krok 2 - Shrek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shrek109-2.jpg)
![Krok 3 - Shrek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shrek106-2.jpg)
![Krok 4 - Shrek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shrek107-2.jpg)
Ciasto Shrek trzymamy w chłodnym miejscu by wierzchnia warstwa całkowicie stężała.
![Krok 5 - Shrek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shrek110-2.jpg)
![Krok 6 - Shrek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shrek105-2.jpg)