Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju
Kroki postępowania
4 płaty śledziowe wymoczyć w misce zimnej wody około 1 godziny (można moczyć też w mleku).
![Krok 1 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-z-papryka-cebula-i-ogorkiem-w-oleju1-2.jpg)
![Krok 2 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-z-papryka-cebula-i-ogorkiem-w-oleju2-2.jpg)
Paprykę, ogórki i cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać je do miseczki, w której jest pokrojony śledź. Jeśli chcemy, aby cebulka miała łagodniejszy smak, można ją przelać wrzątkiem. Doprawić całość pieprzem i wymieszać.
![Krok 3 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-z-papryka-cebula-i-ogorkiem-w-oleju3-2.jpg)
Wlać do miseczki olej, wymieszać wszystkie składniki zostawić na jakiś czas aby się wszystko "przegryzło". U mnie niestety nie zdąży, gdyż mój mąż zjada to wszystko na jedno posiedzenie.
![Krok 4 - Śledź z papryką, cebulą i ogórkiem konserwowym, w oleju foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledz-z-papryka-cebula-i-ogorkiem-w-oleju0-2.jpg)