Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku
Śledzie po kaszubsku to przepis baz którego nie ma świąt! Śledzie połączone są cebulą i marynatą pomidorową. Najlepsze są śledzie po kaszubsku, które się przegryzły, więc przygotuj je na 3-4 dni przed podaniem.
Kroki postępowania:
Filety śledziowe - jeśli są bardzo słone - należy wymoczyć. Żeby miały delikatniejszy smak, możesz wymoczyć je w mleku. Należy je moczyć od kilku 4-12 godzin - zależy od tego, jak bardzo filety są słone.
![Krok 1 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku35-2.jpg)
![Krok 2 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku36-2.jpg)
![Krok 3 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku37-2.jpg)
Do cebuli dodać cukier i chwilę smażyć, po chwili wlać ocet, dodać liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy.
![Krok 4 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku38-2.jpg)
![Krok 5 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku39-2.jpg)
![Krok 6 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku40-2.jpg)
![Krok 7 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku41-2.jpg)
Smacznego:)
![Krok 8 - Śledzie po kaszubsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-kaszubsku42-2.jpg)