Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4 -5 szt,
ocet jabłkowy 3 -4 łyżki,
Pieprz biały mielony Prymat do smaku,
cebula 1 szt
papryka konserwowa 3 -4 kawałki,
ogórki kiszone 3 - 4 szt
jabłko kwaśne 1 szt,
cukier szczypta
majonez 3 łyżki,
śmietana 18 proc 250 ml,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koper świeży 1/2 peczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie



Jeśli mamy śledzie za bardzo słone wymoczyć je w mleku lub w wodzie przez około 40 minut.
Następnie osączyć, pokroić na 1,5 - 2 cm kawałki, skropić octem i posypać pieprzem ( białym ), ułożyć w salaterce i odstawić.
Cebulę, ogórki , paprykę czerwoną konserwową pokroić w drobną kosteczkę, jabłka obrać usunąć gniazda nasienne zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystko razem dokładnie wymieszać ze śmietaną połączoną z majonezem ,doprawić do smaku cukrem i cytryną lub octem , a w razie konieczności solą.
Całość wyłożyć na śledzie, włożyć do lodówki na 2 -3 godziny.




















PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.03.2017 08:55
Dziękuję za miłe komentarze.;)
Łukasz15 28.03.2017 23:55
Moje ulubione
Krzysztof15 28.03.2017 20:12
bardzo lubię
Janina 28.03.2017 18:30
Pyszności;))
gusia1000 28.03.2017 16:34
Zawsze są dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak