Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie.

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

płaty śledziowe solone 1 kg
cebula 1 duża sztuka

Zalewa

woda 3 szklanki
ocet 10 % pół szklanki
cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka sztuk
Ziele angielskie całe Prymat kilka sztuk

Dodatkowo

cukier 1 łyżeczka
marchewka 1 mała sztuka
olej 1 łyżka

Porada

Po 24 godzinach śledzie są gotowe do zjedzenia. Przechowujemy w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie.


1. Śledzie zalać zimną wodą i moczyć około godziny. Dokładnie odsączyć z wody.

2. Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Do zimnej dodać łyżkę oleju.

3. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Wrzucić do wrzątku, dodać 1 łyżeczkę cukru i gotować 1 minutę, po tym czasie odcedzić.

4. Śledzie układać w słoikach, na przemian z cebulą, zalewać zimną zalewą, dodać marchewkę pokrojoną w plasterki.

5. Zakręcić i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.

6. Po 24 godzinach śledzie są gotowe do zjedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.04.2016 07:29
Zapewniam, że bardzo dobre:)
gusia1000 08.04.2016 22:43
Na pewno dobre.
olkaaa 08.04.2016 16:28
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak