Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowa rolada chlebowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śliwkowa rolada chlebowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowa-rolada-chlebowa4-2.jpg)
![Krok 2 - Śliwkowa rolada chlebowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowa-rolada-chlebowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Śliwkowa rolada chlebowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowa-rolada-chlebowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Śliwkowa rolada chlebowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowa-rolada-chlebowa1-2.jpg)
![Krok 5 - Śliwkowa rolada chlebowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowa-rolada-chlebowa0-2.jpg)
mąka pszenna | 750 ml typ 2000 |
mąka pszenna | 375 ml typ 550 |
orkisz | 125 ml |
woda | 520 ml |
sól | 3/4 łyżeczka |
masło lub margaryna | 6 dag |
cukier | 1 czubata łyżeczka |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | do posypania stolnicy |
drożdże suche | 10 gram |
powidła śliwkowe | domowe ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: