Przepis i sposób przygotowania na: Słodka lasagne
Kroki postępowania
![Krok 1 - Słodka lasagne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slodka-lasagne1-2.jpg)
Każdą z części wałkujemy na prostokąt o wymiarach formy do zapiekania.
![Krok 2 - Słodka lasagne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slodka-lasagne2-2.jpg)
Między czasie przygotowujemy ser.
![Krok 3 - Słodka lasagne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slodka-lasagne3-2.jpg)
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na jego dno wykładamy pierwszy obgotowany płat kakaowego lasagne. Na niego wykładamy 1/5 część sera. Na ser wykładamy część skórki pomarańczowej.
![Krok 4 - Słodka lasagne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slodka-lasagne4-2.jpg)
Gotowe lasagne wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 40 - 45 minut w 180°C. W trakcie pieczenia wierzch przykrywamy folią spożywczą , by zbytnio nie wysechł.
Po wyjęciu danie odstawiamy na kilkanaście minut, by częściowo przestygło.
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Rozpuszczoną smarujemy wierzch lasagne. Całość posypujemy kakao i podajemy.
![Krok 5 - Słodka lasagne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slodka-lasagne5-2.jpg)