Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczny sernik z lemon curd
Kroki postępowania
30 g margaryny
żółte cukierki
Margarynę zmiksować z cukrem na puch, pod koniec dodać żółtko, kakao oraz przesianą mąkę. Całość jeszcze chwilkę miksować, a następnie szybko zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić ok 30 min. Tortownicę o średnicy 24-26 cm smarujemy margaryną i posypujemy kaszą manną, a następnie wykładamy na spód ciasto. Ciasto można rozwałkować, albo delikatnie dłonią dopasować do blachy i nakłuć widelcem. Piec ok 10 min w temp. 200'C.
![Krok 1 - Słoneczny sernik z lemon curd foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloneczny-sernik-z-lemon-curd4-2.jpg)
![Krok 2 - Słoneczny sernik z lemon curd foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloneczny-sernik-z-lemon-curd3-2.jpg)
![Krok 3 - Słoneczny sernik z lemon curd foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloneczny-sernik-z-lemon-curd2-2.jpg)
![Krok 4 - Słoneczny sernik z lemon curd foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloneczny-sernik-z-lemon-curd1-2.jpg)
![Krok 5 - Słoneczny sernik z lemon curd foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloneczny-sernik-z-lemon-curd0-2.jpg)