Przepis i sposób przygotowania na: Smażona łopatka wieprzowa w panierce
Kroki postępowania
Łopatkę wieprzową odcinam z nadmiaru tłuszczu i żyłek.
![Krok 1 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazona-lopatka-wieprzowa-w-panierce1-2.jpg)
W dwóch miseczkach przygotowuję panierkę, w jednej bułkę tartą, a drugiej rozmącone jajka z dodatkiem pieprzu i soli.
![Krok 2 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazona-lopatka-wieprzowa-w-panierce2-2.jpg)
Każdy płat mięsa lekko tłukę z każdej strony tłuczkiem do mięsa.
![Krok 3 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazona-lopatka-wieprzowa-w-panierce3-2.jpg)
Przygotowane kotlety panieruję w jajku, a następnie w bułce.
![Krok 4 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazona-lopatka-wieprzowa-w-panierce4-2.jpg)
Następnie smażę kotlety z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanej patelni z olejem. Należy pamiętać, że mięso jest dość twarde, więc smażę długo na małym ogniu.
![Krok 5 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazona-lopatka-wieprzowa-w-panierce5-2.jpg)