Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Smażona pierś z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
kostki rosołowe 2 szt
oliwa
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona pierś z kurczaka

Mięso płuczemy, usuwamy błonki. Kroimy w mniejsze kawałki. Kostki rosołowe kruszymy. Do kostek dodajemy oliwę z oliwek i ucieramy na pastę. Nacieramy mięso pastą i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie smażymy mięso na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.01.2014 13:28
ależ pysznie to mięsko wygląda, aż ślinka cieknie :)
sara1 26.10.2013 11:33
fajny sposób
Wafelek2601 18.06.2013 22:46
Pyszny obiadek
gosia1988 22.11.2012 09:15
tak przyrządzoną lubię
Magda60 01.11.2012 19:48
smaczne
Adam/ZUB3R 26.10.2012 18:29
to jest bardzo smaczne
Bernadeta1 23.10.2012 00:27
smaczna i dietetyczna
adelajda 22.10.2012 18:12
super !
Cukiereczek13 22.10.2012 18:06
pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak