Przepis i sposób przygotowania na: Śniegowe kule
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śniegowe kule foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule1-2.jpg)
Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i schładzamy w lodówce około 1 godzinę.
![Krok 2 - Śniegowe kule foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule2-2.jpg)
Każdą część ciasta rozwałkowujemy na okrągły, cienki placek .
Powstałe kółka nacinamy w środku kilkakrotnie nożem lub radełkiem. Nacinając paski o szerokości 1-1,5 cm pozostawiamy ok 1 cm brzeg (nie docinamy pasków do końca).
![Krok 3 - Śniegowe kule foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule3-2.jpg)
![Krok 4 - Śniegowe kule foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule4-2.jpg)
![Krok 5 - Śniegowe kule foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule5-2.jpg)
Gotowe kule odsączamy na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószamy je cukrem pudrem.
![Krok 6 - Śniegowe kule foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule6-2.jpg)