Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty kurczak z glazurowanymi brukselkami i pieczarkami
Brukselki oczyścić, przekroić na pół, wciąć głąby. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki.
Fileta wyjąć z marynaty, usmażyć go na mocno rozgrzanej patelni grillowej (po około 2 min z każdej strony) razem z marynatą. Następnie dodać brukselkę, kapelusze pieczarek, cebulę i czosnek. Po około 4 min mięso ściągnąć z patelni. Warzywa na patelni podlać 4 łyżkami bulionu, lekko poddusić i jak woda odparuje dodać miód (2 łyżki), doprawić solą i pieprzem do smaku i chwilę podsmażać.
Wyciągnięte mięso, które chwilę odpoczęło pokroić na plastry. Ułożyć na talerzu na warzywach. Dobrze smakuje w połączeniu z ryżem z marchewką.