Przepis i sposób przygotowania na: Soljanka
Kroki postępowania
Po ugotowaniu mięso pokroić w drobną kostkę.
![Krok 1 - Soljanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soljanka3-2.jpg)
![Krok 2 - Soljanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soljanka4-2.jpg)
Dodać również pokrojoną w plasterki biała kiełbasę.
![Krok 3 - Soljanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soljanka5-2.jpg)
![Krok 4 - Soljanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soljanka6-2.jpg)
![Krok 5 - Soljanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soljanka7-2.jpg)
![Krok 6 - Soljanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soljanka8-2.jpg)
mięso wołowe | 0,5 kg |
łopatka bez kości | 0,4 kg |
kiełbasa biała | 0,3 kg |
boczek wędzony | 0,3 kg |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
ogórki kiszone | 0,7 kg |
cebula | 4 szt |
marchew | 2 szt |
śmietana 12% | 200 ml |
natka pietruszki | 1 pęczek |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
oliwki czarne | 30 dkg |
czosnek | 4 zabki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: