Przepis i sposób przygotowania na: SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM
Kroki postępowania
![Krok 1 - SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/solone-ciasto-karmelowe-z-serem1-2.jpg)
![Krok 2 - SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/solone-ciasto-karmelowe-z-serem2-2.jpg)
![Krok 3 - SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/solone-ciasto-karmelowe-z-serem3-2.jpg)
![Krok 4 - SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/solone-ciasto-karmelowe-z-serem4-2.jpg)
![Krok 5 - SOLONE CIASTO KARMELOWE Z SEREM foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/solone-ciasto-karmelowe-z-serem11-2.jpg)
masło | 125 gram |
jaja | 4 szt. |
cukier brązowy | 1 szkl. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka | 1 i 1/2 szkl. |
mąka ziemniaczana | 2 czubate łyżki |
kakao | 2 łyżki (słodkie) |
twaróg | 500 gram (półtłusty) |
kajmak | 300 gram |
cukier | 2 łyżki |
sól | 3/4 łyżki |
jaja | 2 szt. |
mąka kukurydziana | 2 łyżki |
śmietana kremówka | 100 ml. |
cukier | 100 gram |
woda ciepła | 1/4 szkl. |
mleko | i szkl. |
mąka | 3 łyżeczki płaskie |
sól | 2 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: